Cum sa cuceresti femeile de Mario Luna (recenzie carte)

Salutare!

Aproape in fiecare hypermarket, aproape in fiecare magazin de carti exista o carte de Seductie pe care o poti rasfoi. Ea se numeste “Cum sa cuceresti femeile” si este scrisa de spaniolul Mario Luna.

Am rugat un membru al Comunitatii de Seductie, sa scrie o recenzie despre carte pentru ca si voi sa va faceti o parere in caz ca va gandeati sa o cititi dar nu erati siguri.

In carte este descrisa in principal o abordare bazata pe povestioare predefinite, adica planificarea robotica a lucrurilor pe care le vei spune unei femei de la “Buna” pana la Sex. Nu sunt de acord cu aceasta metoda deoarece asta inseamna ca femeia este un robot, tu atingi cateva butoane si ea aprinde cateva beculete si gata . Eu cred ca orice barbat trebuie sa invete sa fie in mod natural bun pe conversatie si in mod natural increzator in a face toti pasii de la abordare pana la sarut iar asta se poate invata foarte usor dupa ce iti infrunti fricile una cate una. Eu unul am reusit si am asistat de asemenea multi barbati in sensul asta de-a lungul ultimilor ani.

Un alt aspect pe care vreau sa-l mentionez este ca genele si statusul social sunt demonstrate in primul rand prin dominanta cu care abordezi femeia cat si prin relaxarea si naturaletea prin care conduci conversatia astfel incat prima impresie creaza un efect de halo care o va face sa creada ca esti Fat Frumos sau Jumatatea ei cum spune Mario Luna.

Incearca sa vezi cartea in ansamblu si sa vezi principiile din spatele tehnicilor, de ce functioneaza ce functioneaza; eu unul asa am reusit de-a lungul ultimilor 8 ani sa culeg esenta si doar aspectele naturale si eficiente ale seductiei si nu partea de actorie si perfidie dusa la extrem.

Cu aceste ganduri in minte iti doresc citire placuta si sunt curios de parerea ta in comentarii.

“Mario Luna  este poate cel mai cunoscut Artist al Seductiei din Spania, un PUA de generatie mai noua, care pare sa fi absolvit cu brio Scolile lui Mystery si DeAngelo și ale multor altora, unde a dobandit multe cunostiinte de seductie pe care ulterior le-a verificat in practica.

În prezent el este  încă PUA dar este si Trainer de seductie. El a scris mai multe carti, printre care cele mai cunoscute sunt ”Cum sa cuceresti femeile. Ghid practic de seductie” și ”Codul sexului”.

Un lucru este cert : Cartea Cum sa cuceresti femeile. Ghid practic de seductie” a fost tradusă în limba română și a apărut la Editura Meteor Press.

Este o lucrare foarte utilă, un manual recomandat atat pentru cei aflați la început, cât si pentru cei mai avansati, manual care te ajută să-ti creezi o gândire corectă în privința femeilor, a relațiilor sociale și a seducției.

Cartea este structurată în cinci capitole.

Capitolul 1 – Fragmente din istoria personală
In acest capitol este prezentată evoluția lui Mario de la un tip obișnuit la Artist al Seductiei, Femeile pe care le-a întâlnit la inceput, artiștii seductiei, naturalii, Comunitatea, etc.  Ideea de bază care se desprinde din acest capitol este că nu trebuie să fii neapărat un natural ca să ai success cu femeile. Chiar daca o vreme ai mers pe un drum greșit, al tipului obișnuit, odata ce ai descoperit drumul corect, dacă perseverezi în a merge pe acest drum, vei ajunge la un moment dat să ai ceea ce îți dorești în ce privește femeile.


Capitolul 2 – Ce anume ne atrage și de ce?
Aici, după ce Mario Luna ne explică cum funcționează atracția  și în acest sens ne dă explicații folosind noțiuni din  biologie , antropologie ,sociologie el ne prezintă Mecanismul atracției la Femeie.

Este expus aici faptul ca în principal, trei elemente trebuie să întrunească sau să arate un barbat pentru a atrage femeile:
1. Gene bune;
2. Status social sau o altă aptitudine pentru a oferi o poziție avantajoasă;
3. Protecție și asistență.  Mai există un capitol interesant aici în care sunt prezentate ”Fantezii tipic feminine”.

Astfel, principala fantezie a unei femei este ”Fantezia lui Făt-Frumos”.
A-l întâlni pe Făt-frumos înseamnă pentru o femeie a întâlni un Bărbat Alfa, cu o situație privilegiată, respectivul bărbat să fie foarte captivat de ea și ar mai trebui să existe între amândoi o legătură extraordinară.
Cum în realitate majoritatea bărbaților Alfa au propriile lor idealuri și aspirații și nu prea se arată dispuși să îndeplinească fantezia lui Făt-Frumo , femeile apeleaz , ca premiu de consolare, la o altă fantezie – ”Jumătatea”, o  fantezie în care femeile concluzionează ca bărbatul Alfa nu există și că trebuie să se conformeze cu bărbatul lor Beta.

Uneori , după fantezia ”Jumătatea” , din nevoia femeii de a găsi pe cineva mai alfa decât actualul partener apare fantezia ”Soț și amant”.  Adica, pe de o parte are nevoie să se bazeze pe cineva dispus sa se ocupe de ea si să  țină seama de necesitățile sale adică are nevoie de un furnizor, iar pe de altă parte are nevoie de cineva capabil sa-i asigure urmași puternici.

Capitolul 3 – Noțiuni premergătoare jocului
Ca secțiuni ale acestui capitol avem:
- Terminologia AVEN ( Mario folosește prescurtarea AVEN , de la Artist Venusian, în loc de PUA),
- Sisteme de Notare,
- Personajele jocului – acestea fiind Naturalul, Artistul Venusian si Frustratul. In aceasta sectiune este analizată gândirea greșită a Frustratului(AFC) care preferă să închidă ochii și să ia zilnic ”pilula albastră” adică să se amăgească mereu decăt să se trezească într-o lume nesigură. Sunt analizate câteva genuri clasice de frustrați : frustrații blegi, frustrații ”flămânzi”, frustrații sâcâitori.
Tot  acest capitol se ocupă și de amplificatorii atracției sexuale, care sunt :
Preselecția(Social Proof), Statusul sau Valoarea socială, Identitatea puternică, Personalitatea, Prezența, Stilul de viață și Stimularea emoțională.
Tot aici se mai vorbește și despre Apărările feminine și cum să eviți să le activezi , precum și despre Descalificare(situația în care faci niste greșeli atât de mari încât te vezi expulzat din competiție indiferent de ce fac ceilalți concurenți , rezultatul fiind dispariția temporară sau definitivă a Targetului din viața ta).

În cele din urma se vorbește despre Congruența , despre Testele date de femei bărbaților, apoi sunt prezentate cele mai frecvente teste, apoi sunt arătate greșelile tipice ale bărbaților la începutul interacțiunii cu o femeie.

Capitolul 4 – Calea bărbatului AVEN
Se vorbește aici despre Personalitatea Bărbatului Aven, despre Jocul Valorii: Caracteristici și Comportamente ale Barbatului Alfa despre Jocul Idilei, despre Jocul Amplificării: Trăsături și Comportamente care îți consolidează jocul , despre Strategia Socială A Artistului Sedcuției , Despre metodele se abordare: Directă și Indirectă.

Capitolul 5
Acest capitol vorbește despre Folosirea povestirilor la date-uri, despre mesaje subliminale pe care poti să le transmiti când povestești , despre Rutine, despre materialul la cutie, etc.

Ultimele 150 de pagini reprezintă o colecție de rutine și povestiri , open-ere , dar și modele de conversații la abordarea pe stradă, la telefon și pe messenger, etc folosite de către Mario Luna sau culese din comunitatea artiștilor seducției,  pe care după ce le parcurgi, pe unele dintre ele le poți adapta și folosi în abordare, iar celelalte te ajută să intelegi cum se construiesc openerele, povestioarele, ce subiecte captează atentia și le fac pe femei să-ti acorde timpul lor, fapt ce iti permite să continui interacțiunea și sa atingi scopul dorit.”

Autor recenzie: Arnold

Daca ai citit o carte de seductie sau ai vazut un film de seductie care te-a inspirat si te-a ajutat in mod real in relatiile tale, iar acesta nu are inca o recenzie pe site, da-mi un mail la contact [arond] scoaladeseductie [punct] ro cu o descriere scurta a cartii si cum ti-a fost utila tie si daca eu cred ca comunitatea poate beneficia citind-o, iti voi cere sa scrii recenzia pentru a fi publicata aici.