E bine sa faci sex la prima intalnire?

Buna dimineata si sper ca ai inceput saptamana in forta!

La sfarsitul saptamanii trecute o jurnalista de la Adevarul mi-a cerut parerea despre Sexul la prima intalnire.

Citind mai jos raspunsurile mele la intrebarile ei o sa vezi pozitia mea fata de acest subiect iar daca vrei sa citesti intregul material din Adevarul in care a fost inclus si un citat din interviul cu mine, il poti vedea .

1. Se spune ca toti barbatii vor sex de la prima intalnire. E adevarat sau e doar o prejudecata?

Intr-adevar, barbatii prefera sa faca sex cu o femeie de la prima intalnire sau la scurt timp dupa aceea.

Trebuie sa tinem cont in primul rand de faptul ca barbatii se excita mult mai repede decat femeile.

Barbatii se excita la simpla vedere a fizicului unei femei, excitarea fiind cu atat mai mare cu cat femeia este mai sumar imbracata. Femeile pe de alta parte tind sa se excite intai psihic apoi fizic. Pentru o femeie este excitanta atitudinea unui barbat ce cuprinde detalii subtile precum vocea, postura si felul in care este atinsa. Pe langa aceste elemente, pentru o femeie sunt importante existenta unor valori comune si potentialitatea inceperii unei relatii profunde intre cei doi.

Din acest motiv, femeile vor vrea intai sa simta acea protectie emotionala, acea conexiune amestecata cu intimitate psihica inainte sa isi doreasca o intimitate fizica. Cei mai multi barbati nu pot crea aceasta conexiune si intimitate de la prima intalnire, unii nici macar dupa 5 intalniri; din acest motiv femeile amana uneori sexul, desi lucrurile in mintea barbatului par sa mearga perfect.

2. Ce nu stiu femeile despre barbatii care vor sa ajunga in pat de la prima intalnire?

Desi barbatii in mod natural isi doresc sexul foarte rapid, abia apoi punandu-si problema existentei unei relatii, de cele mai multe ori acestia vor desconsidera femeile care accepta sexul de la prima intalnire. In mintea lor acea femeie este ne-selectiva si in cazul unei relatii, ar putea avea astfel de contacte si cu alti barbati. Este bineinteles o perceptie limitata si nerealista.

Asadar, aici voi fi de acord cu mamele femeilor care le sfatuiesc pe femei sa nu se culce cu barbatii din prima seara. Pe de alta parte nu sunt de acord cu mamele femeilor care le sfatuiesc sa intarzie sexul in mod nejustificat, doar ca sa-l tina pe barbat pe ace si sa-i testeze implicarea. Undeva intre a doua si a cincea intalnire mi se pare o ocazie buna de a initia contactul sexual, cei doi avand timp destul sa se cunoasca. Intarzierile de peste o luna arata nehotarare si neimplicare din partea femeii sau o totala lipsa de abilitati de seductie din partea barbatului si ar trebui tratate ca atare.

3. Barbatii isi coboara standardele atunci cand cauta doar o noapte de sex?

Barbatii care si-au propus cu orice scop sa faca sex cu cat mai multe femei punand astfel in mod evident mai mult accent pe cantitate decat pe calitate, isi vor cobori in mod inevitabil standardele. Pentru astfel de barbati este mai important sa schimbi partenera des, decat sa alegi ce iti place si sa mai si ai un minim de conexiune cu acea femeie.

Eu sustin pastrarea standardelor de calitate si existenta unei minime conexiuni intre cei doi inainte de sex, altfel sexul poate parea mecanic, fortat, grabit si pentru unii chiar neplacut. Trupurile trebuie sa se cunoasca inainte sa se uneasca pentru a exista un sentiment de confort, pe langa cel de excitare.

In alta ordine de idei, barbatii care cauta aventuri de o noapte si reusesc sa faca asta in mod consecvent, inteleg un concept foarte real: 90% dintre femeile care aleg sa aiba o aventura de o noapte cu un barbat, fac acest lucru in perioada ovulatiei, care are loc intre a 14-a si a 16-a zi a ciclului menstrual. In aceasta perioada, in corpul femeii se secreta o mare cantitate de estrogen si progesteron, lucru care duce la o puternica stare de excitabilitate a femeii.

Daca in plus, femeia se afla intr-o vacanta si in mod ideal este o noapte de vara tarzie si fierbinte, lucrurile se pot incinge foarte usor.

Acesti barbati au invatat sa observe femeile care se afla intr-o astfel de stare, analizandu-le limbajul trupului si reactiile acestora. O femeie singura, fara un partener de ceva timp care se afla intr-o astfel de stare, va raspunde mult mai usor la o abordare sexuala decat o femeie aflata in alta perioada a ciclului menstrual.

4. Se poate ca dupa o relatie sexuala de o noapte sa iti dai seama ca vrei sa ai o relatie de mai lunga durata cu partenerul respectiv?
De obicei aventurile de o noapte se bazeaza pe atractie pura, conexiunea neavand timp sa se creeze, iar continuarea contactului intr-o relatie propriu-zisa este total imprevizibila. Cel mai des aceste aventuri de o noapte vor ramane doar aventuri de o noapte.

Daca totusi dupa sex cei doi realizeaza ca poate exista si o stare de conexiune si intimitate intre acestia, interactiunea s-ar putea transforma din ceva pur sexual intr-o relatie de intimitate si implicit intr-o legatura afectiva.

Pentru relatiile de lunga durata este de preferat ca sexul sa apara cel devreme la a doua intalnire, dandu-le timp amandurora sa se acomodeze cu ideea de a continua relatia dincolo de prima impresie si primul impuls.

O saptamana frumoasa iti doresc!

Sorin.